Halászbástya
A neoromán kilátóteraszok páratlan budapesti panorámája miatt a Halászbástya Budapest legjelentősebb idegenforgalmi látványosságai közé tartozik. Az épület Dunával párhuzamos főhomlokzata mintegy 140 méter hosszú. Csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják. Neve a középkorra vezethető vissza, amikor a várfalnak ezt a részét a halászok céhe védte. 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek, a Budai várnegyed részeként.
Tipp: a Halászbástya ősszel és télen egész nap ingyenesen látogatható, tavasszal és nyáron egyes napszakokban viszont belépőt kell váltanunk.
A Halászbástya hostelünktől gyalog 2,8 km-re, autóval 5,5 km-re található. Tömegközlekedéssel 22 perc alatt megközelíthető az 5-ös busszal (Alagút utca megállóig).

 

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben 21 medence található. Élménymedencéjében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett wellness szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például edzőterem, szaunák és vízi torna.
A gyógyfürdő hostelünktől autóval 3,6 km-re található. Tömegközlekedéssel 22 perc alatt megközelíthető a 74-es trolibusszal (Bethesda utca megállóig).

 

Mátyás-templom
A Budavári Nagyboldogasszony-, közkeletűbb nevén Mátyás-templom, a Szent István Bazilika mellett a második leghíresebb templom a fővárosban. A hagyomány szerint 1015-ben épült, nem sokkal a kereszténység felvétele után, de hivatalosan az 1200-as években húzták fel az alapfalat. A XIV. században gótikus stílusban építették újjá, majd egy újabb renováláson ment keresztül a XIX. században, Schulek Frigyes tervei alapján. 2006-2013 között külső rekonstrukciós munkálatokat végeztek rajta, melynek köszönhetően visszanyerte hajdani pompáját. A templom a középeurópai gótikus stílus nagyszerű példája. Homlokzatát gazdag mintázat, szobrok és domborművek díszítik. Belül a fa, az arany, és a festett falak dominálnak. A templom belépőjeggyel látogatható.
A Mátyás-templom hostelünktől autóval 5,8 km-re található. Tömegközlekedéssel 22 perc alatt megközelíthető az 5-ös busszal (Alagút utca megállóig).

 

Citadella
A Citadella Budapest emblematikus helyszíne. Habár az 1848-49-es szabadságharc leverése után a Habsburgok megfélemlítő erődként építették, hogy a magasból megfigyeljék a lázongó magyarokat, ma mégis a szabadság jelképeként gondolunk rá. A Gellért-hegy tetejéről UNESCO világörökség minősítésű látvány tárul elénk, ami egyszerre jelenti a Budai Várat, a Parlementet, a dunai hidakat, az egész pesti oldalt, valamint a budai hegyeket.
A Citadella hostelünktől gyalog 2,5 km-re, autóval 4 km-re található. Tömegközlekedéssel a 7-es busszal (Rudas Gyógyfürdő megállóig) 23 perc alatt elérhető.