Az MP Hostel Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér szomszédságában, kedvező árakkal és fiatalos hangulattal várja Vendégeit. Az ide látogatók kényelmét 36 db kétágyas szoba, 6 db négyágyas szoba és 5 db 12 fős hálóterem szolgálja. A zuhanyzós fürdőszobával felszerelt két-és négyágyas szobák a klasszikus szállodai élményt nyújtják; a 14- 20 m2 alapterületű szobákhoz ágynemű és törölközőbekészítés is tartozik. A 12 ágyas hálótermek az igazi hostel életérzést kínálják, ahol lehetőség van a teljes hálóterem lefoglalására vagy akár csak 1 ágy foglalására is a női, a férfi vagy a koedukált hálóteremben. A szobákhoz hasonlóan az ágynemű a 12 ágyas hálótermekben is biztosított. A fürdőszoba a szobaegységen belül, minden hálóteremhez külön került kialakításra. A hálóterem sajátossága továbbá, hogy az emeletes ágyak elszeparálható hálófülkékben kaptak helyet, így a más utazókkal közösen megosztott szállásélmény mellett a privát szféra is biztosított, megteremtve ezzel a közösségi élmény és a nyugodt pihenés ideális egyensúlyát.

A WiFi a hostel teljes területén ingyenes.

A hostel belső udvara, az átrium közösségi térként funkcionál, a tonett bútorokkal és napernyőkkel felszerelt udvar a délutáni frissítők elfogyasztásának ideális helyszíne, egyúttal a szabad levegőn a dohányzási lehetőség is biztosított.

A reggelizőhelyiségben kávé-és teakínálat, friss pékáruk, ízletes felvágottak, sajtok és lekvárok gondoskodnak arról, hogy jól induljon a nap. A főváros látványosságai, fürdői, kedvelt szórakozóhelyei és romkocsmái a hosteltől könnyen megközelíthetőek, a helyi tömegközlekedéssel Budapest nevezetességei gyorsan és egyszerűen elérhetőek akár a körúton a 4-es, 6-os villamossal, akár az M2 metróval vagy trolibusszal.

Ízelítő a környékbeli látnivalókból: Magyar Nemzeti Múzeum, Központi Vásárcsarnok, Dohány utcai Zsinagóga, Váci utca, 3D Gallery Budapest, Gozsdu udvar, Magyar Állami Operaház, Szent István Bazilika, Andrássy út, Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, Országház, Várkert Bazár, Budavári Sikló, Margitsziget – Zenélő Szökőkút, Flipper Múzeum, Széchenyi Lánchíd, Hősök tere, Szépművészeti Múzeum, Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, Halászbástya, Magyar Nemzeti Galéria, Mátyás-templom, Vajdahunyad vára, Budavári Palota, Citadella, Fővárosi Állat- és Növénykert