A Zalakarosi Fürdő 2 különálló egységből épül fel; a Gyógycentrum és Élményfürdő szabadtéri medencékkel és különböző vízi élményekkel, a Fedett Termálfürdő és a Termálstrand pedig termálvizes medencékkel várják a Vendégeket. A fürdőben különböző hőmérsékletű gyógy- és termálvizet használnak. A gyógyvízellátás több kútból történik. A 96 °C-os termálvizet gyógyászati célra alkalmazzák, míg az 53 °C-os termálvizet a strandmedencék feltöltésére.

 

Az igényes fürdőzést kedvelők a gyógycentrumban, a gyógyvizes ülőfürdőben és a termálvizes jacuzzi medencében élvezhetik a zalakarosi víz megújító hatását. Az élményfürdő a wellness-fittness rajongók minden igényét kielégíti. Fedett csarnoka egy élménymedencével, egy gyermekmedencével és egy többcélú medencével várja a pihenni vágyókat. A szabálytalan alakú, 360 m2-es feszített víztükrű termálvizes élménymedencében 10 különböző vízi attrakció található: vízsugaras masszázsok, pezsgőfürdő, vízi gomba és a vadvízáram.

Hotelforraszalakaros_zalakarosi_furdo_2

A többfunkciós sportmedence lehetőséget nyújt arra, hogy a Vendégek nyáron úszhassanak, vízitornát, vagy vízi-fittnesst vegyenek igénybe és élvezzék a sportolás minden örömét. A Zalakarosi Fürdőben a gyermekeket is számos attrakció várja. Egy fedett gyermek élménymedence segíti a vízzel való ismerkedést és a gondtalan pancsolást: billenő-vödör, mini csúszda, mini zuhatag és vízi gomba várja a kicsiket. Az élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett közel 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék állnak rendelkezésre, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők. Különböző masszázsok, vízköpők, buzgárok, skót zuhany és pezsgőfürdő teszik izgalmassá a kinti fürdőzést. A fedett csarnokban a “Fekete lyuk” csúszda, játékokkal berendezett gyermeksarok és egy TV-szoba várja a Vendégeket. A szauna kedvelőinek igazi csemegét jelentenek a finn, aroma és fényterápiás szaunák és a gőzkabin. A beltéri és kültéri pihenőterek és napozóteraszok kellemes pihenést biztosítanak.

Fedett Fürdő és Gyógyászat

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben különböző vízhőmérsékletű (32 – 36 C-os) gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence és szauna-blokk található. Az orvosi felügyelettel működő gyógyászat a kezelések széles választékával szolgálja a gyógyulást. A hidroterápiás kezelések között megtalálható a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a 4 rekeszes galván és a tangentor. Az elektroterápia széles körű szolgáltatásai; az ingeráram, az ultrahang és a mágnesgyűrű szintén a gyógyulást szolgálják. A gyógykert szabadtéri medencéjében jó idő esetén hétköznap reggelenként szakképzett gyógytornász segítségével mozoghatnak a Vendégek. A víz alatti torna mellett megtalálható az egyéni és csoportos gyógytorna is. A Vendégeket fangó- és gyógypakolások, valamint masszázsok széles kínálata várja.