Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
A Gellért Gyógyfürdő és Uszoda területén feltörő forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték, a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt. A szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullámstrandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdõvel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában lévő ülőmedence, a kültéri ülőmedence és a gyermekmedence megújultak és korszerű szűrőforgató berendezésekkel lettek ellátva. Ma a Gellért Gyógyfürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. Komplex fürdőgyógyászati ellátást biztosító részleggel és inhalatóriummal is rendelkezik. A fürdő hostelünktől gyalog 2,2 km-re, autóval 3,2 km-re található. Tömegközlekedéssel 14 perc alatt érhető el a 7-es vagy 133E-s busszal, illetve a 47-es vagy 49-es villamossal (Szent Gellért tér – Műegyetem M megállóig).

 

Várkert Bazár
A Várkert Bazár területén egyszerre találkozik múlt és jelen, klasszikus és modern, valamint kultúra és szórakozás. Kiállítóterekkel, multifunkciós
rendezvénytérrel, neoreneszánsz kerttel, éttermekkel és a kávéházzal várja az ide látogatókat. A komplexum időszaki kiállításoknak, kültéri és beltéri rendezvényeknek is helyet ad. A Várkert Bazár hostelünktől gyalog 2,5 km-re, autóval 2,8 km-re található. Tömegközlekedéssel 14 perc alatt megközelíthető az 5-ös vagy a 178-as busszal (Szarvas tér megállóig).

 

Szent István Bazilika
A Szent István Bazilika a város legnagyobb, neoklasszicista stílusú temploma. 1905-ben készült el, 54 évnyi tervezés után. Magassága 96 méter, mellyel a Parlament mellett a belváros legmagasabb épülete. Befogadóképessége 8000 fő. Belső tereit gazdag dekorációk díszítik, hatalmas ablakai fényt és méltóságot árasztanak. A katolikus templomot Szent Istvánról, az ország első keresztény királyáról nevezték el, akinek mumifikált jobb kezét, a Szent Jobbot ma a bazilika főhajójában ereklyeként őrzik. A templom zenei élete jelentős, orgonakoncerteket és hangversenyeket is gyakran szerveznek itt.
Tipp: A kupolába érdemes ellátogatni, a bazilika tetejéről káprázatos látvány tárul elénk. Míg az egyik toronylift az épület tetejére, a másik a kincstárba visz.
A Bazilika hostelünktől gyalog 1,6 km-re, autóval 1,4 km-re található. Tömegközlekedéssel 15 perc alatt megközelíthető az M2- es metróval (Deák Ferenc tér megállóig).