Vajdahunyad vára
A Vajdahunyad vára 1908-ban épült a Városligetben, egy erdélyi gótikus kastély másolataként. Az 1896-os milleniumi ünnepségekre emelték Alpár Ignác tervei alapján azzal a céllal, hogy az ezeréves magyar építészetet jelenítse meg egyetlen épületben. A Vajdahunyadvár ezt a stíluskeveredést mutatja be a romántól és a gótikustól a reneszánszon keresztül a barokkig. Eredetileg fából készült ideiglenes jelleggel, de olyan népszerűvé vált, hogy 1908-ra kőből és téglából is megépítették. Ma a kastély ad otthont a Mezőgazdasági Múzeumnak. A romantikus historizmus egyik legszebb magyarországi alkotását 1991-ben nyilvánították műemlékké. Az épületet körbeölelő Városligeti-tó egy mesterséges szigetén áll, amelyet négy hídon lehet megközelíteni. Belső udvarában találjuk Anonymus szobrát.
A Vajdahunyad vára hostelünktől gyalog 2,9 km-re, autóval 3,3 kmre található. Tömegközlekedéssel 24 perc alatt elérhető a 74-es trolibusszal (Közlekedési Múzeum megállóig).

 

Zenélő szökőkút
A Margit-sziget déli, Margit híd felőli részén található Magyarország legnagyobb zenélő szökőkútja. A szökőkút medencéje 1000 m² alapterületű, átmérője 36 m; a középső vízsugár több mint 25 m magasságba lő fel. A beépített fúvókák darabszáma 154, azok megvilágítását összesen 227 színes lámpa biztosítja. A Margit-szigeti zenélő szökőkutat tavasszal, május 1-jén hozzák működésbe és minden év október 31-ig működik. Műsorában óránként hangzik fel egy-egy zenei blokk.
A szökőkút hostelünktől autóval 3,2 km távolságra található. Tömegközlekedéssel 24 perc alatt megközelíthető a 4-es 6-os villamossal (Margitsziget/Margit híd megállóig).

 

Fővárosi Állat- és Növénykert
A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. Budapest XIV. kerületében, a Városligetben található az Állatkerti körút 6–12. szám alatt, 18,4 hektáros területe 1986 óta természetvédelmi terület.
Az állatkert hostelünktől autóval 3,3 km-re található. Tömegközlekedéssel 25 perc alatt elérhető az 5-ös, 7-es, 110-es, 112-es, 178-as buszok valamelyikével (Keleti pályaudvar M megállóig), majd a 20E-s busszal (Hősök tere M megállóig).