Szépművészeti Múzeum
A Szépművészeti Múzeum a Hősök tere műemlékegyüttesének részeként Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik. 1900 és 1906 között Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült. Több mint három évig tartó rekonstrukciós munkálatok után 2018. október 31-től látogatható újra. Az intézménynek nemcsak az épülete újult meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményével való újraegyesítésnek köszönhetően új koncepció alapján létrehozott állandó kiállításokkal is várja a látogatókat.
A Szépművészeti Múzeum hostelünktől gyalog 2,8 km-re, autóval 3,1 km-re helyezkedik el. Tömegközlekedéssel 21 perc alatt megközelíthető. A leggyorsabb
útvonalat az M1-es metró, a köznyelvben Kisföldalatti (Hősök tere megállóig) biztosítja.

Hősök tere
Az Andrássy út végén található Budapest egyik szimbóluma, a Hősök tere, ami egyben a Városliget bejárata is. A teret az 1896-os millenniumi ünnepségre építették, a magyarok ezeréves történelmének állít emléket. 14 emblematikus történelmi személyiség szobra áll itt, középen obeliszkkel, tetején Gábriel arkangyal szobrával, amely elnyerte az 1900-as párizsi világkiállítás nagydíját. A Hősök tere a főváros legjellegzetesebb és legtágasabb tere.
A Hősök tere hostelünktől gyalog 2,8 km-re, autóval 3,2 km-re helyezkedik el.
Tömegközlekedéssel 21 perc alatt megközelíthető az M1-es metróval (Hősök tere megállóig).

Magyar Nemzeti Galéria
Az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteményével rendelkezik. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed ki. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött. Állandó kiállításai átfogó képet adnak a magyar művészet történetéről.
A Magyar Nemzeti Galéria hostelünktől gyalog 2,8 km-re, autóval 4,4 km-re található. Tömegközlekedéssel 21 perc alatt megközelíthető az 5-ös vagy a 178- as busszal (Szarvas tér megállóig).

Széchenyi Lánchíd
Első állandó Duna-hidunk, a Lánchíd háromnyílású, kőpilléres, merevítő-tartós függőhíd. Az 1838. évi árvízben elpusztult város feltámadásának és világvárossá fejlődésének szimbóluma. Első közös építménye Budának és Pestnek, amelyekből – forma szerint – csak negyedszázaddal később jött létre Budapest.
A Lánchíd hostelünktől gyalog 2 km-re, autóval 2,2 km-re található.
Tömegközlekedéssel az M2-es metróval (Deák Ferenc tér megállóig) 22 perc alatt megközelíthető.