Budavári Sikló
A Budavári Sikló 1870 óta üzemel, a Duna-partot köti össze a Várnegyeddel. Építését Széchenyi István fia, Széchenyi Ödön kezdeményezte. Megépítésekor Európában ez volt a második ilyen szerkezet. 1987 óta az UNESCO világörökségi listájában szerepel, mint a budapesti Duna-parti látképének egyik meghatározó eleme. A Clark Ádám tér és a Sándor-palota közötti 95 méteres szakaszon jár, közben 50 métert emelkedik. A Siklót a BKV üzemelteti, hagyományos jegyekkel, bérletekkel nem használható. A sikló két kocsija (Margit és Gellért) ingaszerűen van összekötve, miközben az egyik kocsi felfelé indul, a másik lefelé szállít utasokat.
A Budavári Sikló hostelünktől gyalog 2,4 km-re, autóval 2,8 km-re található. Tömegközlekedéssel 20 perc alatt megközelíthető az 5-ös busszal (Alagút utca megállóig).

 

Margitsziget
A helyiek kedvenc szigete a Duna közepén, a Margit híd és az Árpád híd között terül el. A sziget számos szabadidős programot kínál; a sportolni vágyókat a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Palatinus strand és az 5,3 kilométeres futópálya várja, a családosok az állatsimogatót, a zenélő szökőkutat vagy a Fénykertet és Víztornyot keresik fel előszeretettel, a pároknak a Japánkertet vagy a bringóhintózást ajánljuk, míg a kulturális programot keresők számára a szabadtéri színpad vagy a középkori várrom az ideális helyszín.
A Margitsziget hostelünktől autóval 3,2 km-re található. Tömegközlekedéssel 20 perc alatt megközelíthető a 4-es 6-os villamossal (Margitsziget/Margit híd megállóig).

 

Flippermúzeum
Európa egyetlen interaktív flipperkiállításán 130 játékgép kipróbálására van lehetőség. A modern gépeken túl a flipper 1880-ból származó, fából készült ősét
és az első magyar flippergépet is megnézhetjük, de régi arcade játékokon, például a Mortal Combat-en vagy a Street Fighteren is összemérhetjük az erőnket.
A Flippermúzeum hostelünktől gyalog 2,5 km-re, autóval 2,8 km-re található. Tömegközlekedéssel 21 perc alatt megközelíthető a 4-es 6-os villamossal (Nyugati pályaudvar M megállóig).

 

Budavári Palota
A Budavári Palota Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. A Budai Várnegyed részeként 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek. Az egykori királyi rezidenciaként szolgáló hatalmas épületegyüttesben ma két múzeum és az ország első számú könyvtára található.
A Budavári Palota hostelünktől gyalog 2,8 km-re, autóval 2,9 km-re található. Tömegközlekedéssel 21 perc alatt megközelíthető az 5-ös vagy a 178-as busszal (Szarvas tér megállóig).