Budapesti látnivalók néhány percre az MP Hosteltől

Dohány utcai Zsinagóga
Európa legnagyobb zsinagógája, a Dohány utcai Zsinagóga a Dohány utcában, az egykori zsidónegyedben áll. Az épület aktív szerepet tölt be a főváros kulturális életében, komolyzenei hangversenyek és fesztiválok helyszíne, falai között gyakran hangzanak fel orgonakoncertek, illetve kántorfellépések. A zsinagóga hostelünktől gyalog 550 méterre, autóval 750 méterre található. Tömegközlekedéssel 4 perc alatt megközelíthető a 74-es trolibusszal (Károly körút (Astoria M) megállóig).

Gozsdu Udvar
A Gozsdu Udvar Budapest belvárosának egyik legdinamikusabban fejlődő központja, ahol a szórakozás, a gasztronómia és a kultúra összekapcsolódik. A szórakozónegyed a hét minden napján egyedülállóan izgalmas programokkal várja Vendégeit. Az Udvar számtalan különleges stílusú helynek ad otthont, sokszínű élményt nyújtva ezzel minden generáció számára. A belváros szórakoztatóközpontjaként a budapesti lakosok és a turisták között egyaránt rendkívül népszerűvé vált. A Gozsdu udvar hostelünktől gyalog 700 méterre, autóval 800 méterre található.

Andrássy út

A budapesti Champs-Élysées, azaz az Andrássy út az 1896-os millenniumra épült, összekötve az ünnepségek fő helyszíneit, a Hősök terét és a Városligetet a belvárossal. Ez a főváros legszélesebb útja, amely alatt a millenniumi földalatti vasút szállítja az utasokat. Az Andrássy út és környéke az UNESCO világörökség része a vasúttal és a Hősök terével együtt. Az Andrássy út hostelünktől gyalog 900 méterre, autóval 1,2 km-re helyezkedik el.

Magyar Állami Operaház
Az 1884-ben megnyitott Magyar Állami Operaház minden idők egyik legnagyobb magyar építészének, Ybl Miklósnak a mesterműve. Az Andrássy út ikonikus épületeként a hazai neoreneszánsz nagyszerű példája, de gazdag díszítésében barokk elemeket is felfedezhetünk. Az épület 1300 férőhelyes, és bár méreteiben nem a világ legnagyobb operaháza, akusztikájában a harmadik helyen áll az európai társak között, a milánói Scala és a párizsi Opera Garnier után. Leghíresebb előadása a Diótörő, mely nélkül nem múlhat el karácsony. Csajkovszkij mesebalettje olyannyira népszerű, hogy hiába látható egész decemberben, szinte lehetetlen rá jegyet szerezni. Az Operaház nem csak előadások alkalmával látogatható, naponta kétszer tartanak idegenvezetést az épületben. Az Operaház hostelünktől gyalog 1 km-re, autóval 1,2 km-re található.