Zalakarosi Fürdő

Az 1965-ben alapított Zalakarosi Fürdő az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően mára Magyarország egyik legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a Vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1 500 m2 vízfelület fedett. A fürdő az utóbbi években teljesen megújult, a terápiás szolgáltatások mellett a wellness fellegvára lett.
A páratlan természeti környezet és az itt lakók vendégszeretete mellett a város elsődleges vonzereje a gyógyfürdőkomplexum, amely több mint 55 éves múltra tekint vissza.
A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és izületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcsere zavarok kezelésében fejti ki.

A Hotel Forrás Zalakaros közvetlenül a Zalakarosi Fürdő mellett található, a szállodából a gyógyászat és a wellness részleg gyorsan, könnyen megközelíthető.